Národný týždeň manželstva

Pridal: 10. februára 2012

NTM-2012-banner3

.

.

.

NTM-logo3

Prednášky o manželstve pre páry aj jednotlivcov


Rozdiely medzi mužom a ženou
Prečo sú muži z Marsu a ženy z Venuše
Streda 15.2.2012 o 18:00
prezentácia – Rozdiely medzi mužom a ženou
Pár podstatných rozdielov medzi mužom a ženou podľa Jana Krausa – video
Audio 1. prednášky – streda 15.2.2012 Rozdiely medzi mužom a ženou (F. Kolesár)
Audio klip: Pre prehravanie musite mat nainstalovany Adobe Flash Player (verzia 9 alebo vyssia). Mozete si ho stiahnut tu. Taktiez musite mat vo vasom prehliadaci povoleny JavaScript. stiahnuť (22 MB – mp3)
——————————————————
Potreby muža a ženy
Ako si vychádzať v ústrety
Štvrtok 16.2.2012 o 18:00
prezentácia – Potreby muža a ženy
Audio 2. prednášky – štvrtok 16.2.2012 Potreby ženy a muža (F. Kolesár)
Audio klip: Pre prehravanie musite mat nainstalovany Adobe Flash Player (verzia 9 alebo vyssia). Mozete si ho stiahnut tu. Taktiez musite mat vo vasom prehliadaci povoleny JavaScript. stiahnuť (18 MB – mp3)
—————————————————–
Dôležitosť správnych slov
Ako nepovedať to, čo sa nedá vziať späť
Piatok 17.2.2012 o 18:00
Príklad nekonštruktívnej hádky – video
Audio 3. prednášky – piatok 17.2.2012 Dôležitosť správnych slov (F. Kolesár)
Audio klip: Pre prehravanie musite mat nainstalovany Adobe Flash Player (verzia 9 alebo vyssia). Mozete si ho stiahnut tu. Taktiez musite mat vo vasom prehliadaci povoleny JavaScript. stiahnuť (22 MB – mp3)
Príklad konštruktívnej hádky I. – žena – video
Príklad konštruktívnej hádky II. – muž – video

Kde: tu
video Národní týden manželství 2012
partneri

viac o dianí na Slovensku počas tohto týždňa

Manželstvo v našom svete pokrivených vzťahov veľmi trpí. Zo svätého manželstva sa často stáva nesväté šialenstvo a z manželov sa stávajú nepriatelia.

Príbeh:
Traja muži sa navzájom chválili, ako vedia zatočiť so svojimi manželkami. Prvý muž, ktorý si vzal ženu z Južnej Dakoty, sa chválil tým, že po svad¬be rozkázal svojej manželke, aby vždy umývala riad a upratovala celú domácnosť.
„Najskôr som nič nevidel, ale na tretí deň, keď som sa vrátil domov, som našiel dom krásne uprataný, riad umytý a na stole stál prvotriedny obed.“
Druhý muž si vzal ženu z Minnesoty. Po svadbe jej prikázal, aby vždy umyla riad, udržiavala poriadok v domácnosti a aby varila. „Prvý deň som nič nevidel, ale na druhý deň som si už všimol mierne zlepšenie a na tretí deň bol dom krásne uprataný, riad bol umytý a na stole ma čakal vynikajúci obed.“
Tretí muž si vzal ženu z Missouri. Chvastal sa, že svojej manželke prikázal, aby upratovala, umývala riad, prala, kosila trávnik a aby trikrát denne pripravila teplé jedlo.
„Prvý deň som nevidel nič, druhý deň tiež nie a až na tretí deň sa mi podliatina mierne vstrebala, takže som začal trochu vidieť na ľavé oko.“

Ak Hospodin nestavia dom, márne sa namáhajú stavitelia; ak Hospodin nestráži mesto, márne bdie strážnik. Ž127,1

Kristova milosť môže manželstvo urobiť tým, čím má podľa Božej vôle byť – prostriedkom ku šťastiu a k rozvoju ľudstva. A tak môžu pozemské rodiny svojou jednotou, pokojom a láskou predstavovať nebeskú rodinu. Pane Ježišu, veď dnes našu rodinu!

prečítané: 2 368x Rubrika: Mládež, Život zboru
Komentáre

No comments yet.


Leave a comment

(required)

(required)