Modlitebný týždeň

Pridal: 31. októbra 2015

modlitebny_tyzden
Neskorá jeseň je každoročne časom, kedy sa spoločne schádzame ku modlitbám a duchovnému rozjímaniu. Modlitebný týždeň je príležitosťou, ak sa nám to po zvyšok roka nedarí, aspoň na jeden týždeň prežívať duchovné spoločenstvo s blízkymi ľuďmi z nášho okolia. Možno aj takýmto spôsobom nájdeme to správne odhodlanie hľadať takéto požehnanie pri spoločnom štúdiu a modlitbách aj počas ďalších dní, či už bude jar, leto alebo zima.

Tohtoročné prednášky modlitebného týždňa nesú názov „Už čoskoro príde náš Pán!“ Prečítajte si príhovor, ktorý pripravil pri príležitosti tohtoročného modlitebného týždňa (7. – 14. 11. 2015) Ted N. C. Wilson, predseda Generálnej konferencie Cirkvi adventistov siedmeho dňa:
Už čoskoro príde náš Pán!!
„Zdvihnite poľnice, nech mocne znejú: Už čoskoro príde náš Pán!“ Slová tejto obľúbenej piesne znejú v srdciach adventistov siedmeho dňa, pretože túžobne čakáme na tento deň.
V tomto modlitebnom týždni budeme premýšľať o oživení a druhom príchode Krista. Táto téma je dôležitá, lebo zintenzívňuje naliehavosť posolstva troch anjelov, zdôrazňuje spoľahlivosť biblických proroctiev a skutočnosť vzkriesenia.
Akú úlohu zohráva posolstvo troch anjelov v duchovnom oživení cirkvi aj každého z nás? Ako sú tieto tri významné posolstvá prepojené so svätými? Ako spolu súvisí znamenie druhého príchodu Krista s duchovným oživením a s poslaním cirkvi? Ako môžeme posilniť naše presvedčenie o Kristovom skorom príchode a nádeji vzkriesenia? Aký bude mať význam tisícročné kráľovstvo a druhé vzkriesenie v kontexte veľkého sporu? Týmito a ďalšími otázkami sa budeme zaoberať v rámci tohtoročného týždňa modlitieb.
Chcem vás pozvať, aby sme spoločne uvažovali o týchto dôležitých témach a aby sme počas modlitebného týždňa prežili duchovné oživenie. Pokiaľ máte doma deti (alebo pokiaľ jednoducho máte radi zaujímavé príbehy), mali by ste sa spoločne s nimi započúvať do čítania detských prednášok, ktoré pripravil Charles Mills.
Nech nám Boh žehná, keď sa budeme stretávať počas modlitebného týždňa ako cirkevná rodina s úmyslom štúdia prednášok a modlitieb.
Ted N. C. Wilson, predseda Generálnej konferencie Cirkvi adventistov siedmeho dňa
Predstavenie autorov: Gerald a Chantal Klingbeilovci tvoria učiteľský pár. Gerald pochádza z Nemecka, pracuje ako redaktor časopisov Adventist Review a Adventist World a učiteľ Starého zákona na Teologickom seminári na Andrewsovej univerzite. Chantal, ktorá sa narodila a vyrástla v Južnej Afrike, pracuje v Stredisku Ellen Whiteovej. Vo svojej práci sa zameriava na deti, dospievajúcich a mladých dospelých. Pracovala aj ako stredoškolská a vysokoškolská učiteľka a redaktorka.
Stiahnite si prednášky Modlitebného týždňa 2015 (od str. 22 sú prednášky pre deti)
Program týždňa v Považskej Bystrici:
1. Sobota – zbor – 11:00 (M. Kaba)
2. Nedeľa – rod. Omastových – 17:00
3. Pondelok – rod. Bielikových I. – 18:00
4. Utorok – zbor – 18:00
5. Streda – rod. Talapových – 18:00
6. Štvrtok – každý vo svojej rodine
7. Piatok – zbor – 17:00
8. Sobota – zbor – 11:00 (P. Matejov)

prečítané: 1 283x Rubrika: Bohoslužby, Život cirkvi, Život zboru
Komentáre

No comments yet.


Leave a comment

(required)

(required)